Korrekt påklædning til jagt fra skydetårn/stige

Her kan alt om jag, vildtpleje og naturoplevelser diskuteres og erfaringer udveksles.
NiTre62
Newbie
Newbie
Indlæg: 19
Tilmeldt: 18. jul 2018, 09:38
Interesser: Jagt
Geografisk sted: Hovedstaden
Has thanked: 16 times
Been thanked: 4 times

Re: Korrekt påklædning til jagt fra skydetårn/stige

Indlæg af NiTre62 » 15. okt 2019, 17:54

Svedtransporterende uld eller kunststof inderst, ALDRIG bomuld - cotton kills - i hvert fald hvis det er rigtig koldt.

Dernæst et eller flere lag isolerende. Jo koldere og jo mere stillesiddende jo tykkere/flere lag.

Yderst så et lag, der holder vind og vand ude. Membran er åndbart, men holder ikke altid vedvarende tung regn ude. Egentligt regntøj holder vand ude, men man bliver våd indefra før eller siden.

Hovedet afgir' rigtig meget varme så mere end en lille "bøllehat" af bomuld. I regn er en bredskygget hat fantastik til at holde vand fra øjnene og fra at løbe ned ad nakken.

Handsker er nødvendige, hvis man skal kunne reagere hurtigt (trykjagter f.eks.). Det tager for lang tid at hive hænderne op af lommen og gribe om riflen, som så i øvrigt er pissekold. Foretrækker handsker, hvor i hvert fald spidsen af aftrækkerfingeren kan "frilægges". Hav flere sæt handsker med, så du altid har et sæt på hænderne og et til tørre på maven. Fleece tørrer rigtig hurtigt (og kradser ikke på maven).

Tæerne er mit svage punkt og hader at fryse tæerne. Kommer derfor ofte de der kulpuder i støvlerne, de holder som regel ca 6 timer og tæerne og mig har det fantastisk lunt :-)

I gummistøvler går de som regel ud, men der kan du bruge batteridrevne såler. De er sårbare og lidt omstændelige at bruge, men virker meget godt, hvis man insisterer på gummistøvler (har samme egenskab som regntøj, holder vandet ude, men man bliver våd indefra).

Og nå ja, så kan man jo efterhånden få alt mulig elektrisk undertøj til at holde dig varm. Har faktisk selv en Nordic Heat undertrøje, men glemmer som regel at tænde den. Er nok mest relevant, hvis man skal skifte fra bevægelse til stillestående. Så er det fedt, bare at kunne skrue op i stedet for at klapre tænder. Men hold da op for et set-up, når man aftenen i hytten skal lade batterier op til undertøj, såler, spotter, lygte, GPS pejl og hvad ved jeg. Det er jo lige før man kan høre turbinen sejtrække på kraftværket når man sætter stikket i :fun:

Brugeravatar
Centurion
Gold Member
Gold Member
Indlæg: 636
Tilmeldt: 30. mar 2008, 15:55
Interesser: Jagt & fiskeri
Geografisk sted: Sjælland
Has thanked: 126 times
Been thanked: 64 times

Re: Korrekt påklædning til jagt fra skydetårn/stige

Indlæg af Centurion » 15. okt 2019, 19:56

-og husk et isolerende siddeunderlag (flamingo eller lign.), for når tøjet bliver trykket sammen under bagdelen, isolerer det ikke længere så godt, og så bliver man lige så stille kold i r.... og senere i hele kadaveret.
"In case of panic: don't panic"

Besvar